Cea mai importantă pictură de Grigorescu se vinde prin licitație publică

Cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu se vinde prin licitație publică, marţi 20 decembrie, ora 19.00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.


Pentru colecţionari sărbătoarea Crăciunului înseamnă şi propunerea Artmark, o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti reprezentate de: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu etc.

Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu ieșită până astăzi din colecțiile private și pusă în vânzare în piața de artă: Ţărăncuţe (De la fântână) (90.000 -160.000 euro). Opera a aparținut colecției istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziția retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., București. Lucrarea, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepțională, iar colecționarul care o pune în vânzare speră că, date fiind simbolistica națională și celebritatea iconografiei conținute, aceasta va fi achiziționată de un muzeu, pentru a fi expusă publicului larg.

O a doua lucrare reprezentativă pentru tematica grigoresciană, prezentă în licitaţie, este cea intitulată Care cu boi la amiază (25.000 - 45.000 euro), tablou provenind din colecția Maria Danciu, soția artistului.

O surpriză specială o reprezintă selecţia a 32 de lucrări din colecţia Jules Pascin aparţinând lui Adrian Năstase. O colecţie unică în România, construită pe parcursul a 20 de ani. 

Licitaţia de Iarnă Artmark, aniversară (Casa Artmark împlinește 8 ani de proiecte culturale în piața românească de artă) va fi sărbătoare a capodoperelor, dintre care multe sunt deja clasate în patrimoniul cultural național. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel