Tănase Stamule acuză jocul de stradă al lui Marcel Ciolacu: Nu am refuzat un calendar pe tot anul, am refuzat candidatură comună la președinție

Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea

În contextul negocierilor pentru comasarea alegerilor, a treia rundă, liberalul Tănase Stamule a dezvăluit cu ce propunere s-a trezit PNL pe masă din partea social-democraților. 

Astăzi va fi a treia rundă de negocieri PNL - PSD pe comasarea alegerilor. Vezi aici

Tănase Stamule (PNL) a afirmat, la Antena 3: Noi nu am spus niciodată că vrem să ne retragem din coaliție, nu am făcut nicio afirmație prin care să spunem că vrem să nu continue această coaliție. Dl. Ciolacu s-a trezit zilele trecute să spună că-și dă demisia. Nu înțelegem de ce-și dă demisia. Noi nu am deschis acest subiect”. 

Vorbind despre linia roșie, liberalul a subliniat: ”Nu credem că funcția de președinte al României se negociază ca la piață”. 

Inquam Photos / Octav Ganea

”Este un vot direct, la care românii sunt foarte sensibili și unde credem că fiecare partid trebuie să aibă un candidat propriu. Nu am refuzat un calendar pe tot anul, am refuzat candidatură comună la președinție. Fiecare partid vine cu candidatul lui” a subliniat Tănase Stamule. 

”Au spus că PSD să aibă candidatul la prezidențiale. Noi am spus că nu credem că putem decide în ianuarie, februarie cine să candideze. Ar fi prea mult pentru români ca noi să hotărâm cine să fie președinte înainte de vot. Deci noi nu credem în scenarii de genul acesta! Susținem reducerea de la cinci tururi de vot la mai puține, asta era discuția, și ne-am trezit cu o discuție să susținem candidatul PSD la prezidențiale dacă vrem asta. Plus dl. Ciolacu a și mărit miza spunând că-și dă demisia” a mai explicat Stamule, adăugând că ”noi nu credem că președinția României se joacă la masa verde, noi nu credem că stânga are vreo șansă să câștige președinția”. Totodată, el a spus că decizia aparține partidelor, nu este o discuție unu la unu. ”Schemele asta cu ”să vină cine vrea că mă văd eu cu...” nu sunt afirmații foarte elegante. Nu ar trebui să intrăm în jocul ăsta de stradă al dlui. Ciolacu” a concluzionat liberalul. 

Bogdan Balanișcu, din partea PSD, spune că sunt membri ai PNL care au ieșit cu astfel de declarații, de rupere a coaliției, iar Tănase Stamule ar încerca, printr-o perdea de fum, să acopere ceea ce PNL își dorește: comasarea alegerilor pentru păstrarea procentului electoral. PNL s-ar afla la 20%, a mai spus Tănase Stamule. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel