Super meciuri în Europa League. Barcelona - Napoli, capul de afiș. Mihăilă, singurul reprezentant român în șaisprezecimile competiției - Video

Super meciuri în Europa League. Barcelona - Napoli, capul de afiș. Mihăilă, singurul reprezentant român în șaisprezecimile competiției - Video
Super meciuri în Europa League. Barcelona - Napoli, capul de afiș. Mihăilă, singurul reprezentant român în șaisprezecimile competiției - Video

Meciurile tur din Play-off-ul Europa League sunt programate pe data de 17 februarie, moment în care intră oficial în competiție cele 8 echipe care primesc o a doua șansă la performanță în acest sezon, după eliminarea din Champions League.

Se joacă în dublă manșă, iar echipele de top încearcă să rezolve calificarea încă din primul meci, mai ales dacă evoluează în calitate de gazde, dar sunt și echipe care, în jocul tur, caută un rezultat de egalitate, să piardă la limită sau să marcheze în deplasare, considerând că vor administra energia mai eficient în retur.

Iată partidele de astăzi, din Europa League

Borussia Dortmund - Rangers, 19:45

Sheriff Tiraspol - Braga, 19:45

Zenit - Betis, 19:45

Atalanta - Olympiakos, 22:00

FC Porto - Lazio, 22:00

RB Leipzig - Real Sociedad, 22:00

Sevilla - Dinamo Zagreb, 22:00

Returul celor 8 partide va avea loc peste o săptămână, pe data de 24 februarie 2022.

Fotbalul românesc are un singur reprezentant în această fază a Europa League. Este vorba despre Valentin Mihăilă (22 de ani), împrumutat recent de Atalanta Bergamo de la Parma. 

Mihăilă se află pe lista UEFA trimisă recent de Atalanta, în locul lui Josip Ilicic (34 de ani).

Xavi, despre meciul cu Napoli

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, spune că a evolua în Europa League, cea de-a doua competiţie europeană valorică intercluburi, este o oportunitate de a concura într-un turneu continental important, o posibilă trambulină pentru a ajunge în Liga Campionilor, scrie EFE.

Înainte de meciul cu Napoli, de joi seara, de pe Camp Nou, din Europa League, Xavi spune că echipa sa are ca obiectiv câştigarea trofeului astfel încât, în sezonul viitor, să aibă asigurată evoluţia în Liga Campionilor.

"Pentru asta avem două oportunităţi: să ne clasăm în primele patru echipe în La Liga sau să câştigăm Europa League. Cu siguranţă însă meciul cu Napoli nu va fi deloc uşor, italienii au jucători foarte buni, sunt o echipă competitivă, ne aşteaptă o confruntare dificilă", a arătat Xavi.

FC Barcelona este în prezent pe locul 4 în La Liga, cu 39 de puncte, la patru puncte de podium, însă cel puţin alte trei echipe ţintesc şi ele un loc în top 4 care asigură calificarea în Liga Campionilor.

"Cred că ne-am îmbunătăţit jocul în ultima perioadă. Situaţia din La Liga ne spune dacă suntem pe drumul cel bun şi dacă reuşim să facem progrese. Trebuie să continuăm să fim pozitivi, chiar dacă ştim că mai este mult de lucru, a adăugat Xavi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel