Suedia - România, preliminarii EURO 2020. Victor Piţurcă: Ne luptăm pentru locul doi

Cosmin Contra, antrenorul echipei nationale a Romaniei
Cosmin Contra, antrenorul echipei nationale a Romaniei

România şi Suedia se vor confrunta în prima partidă din campania de calificare la EURO 2020. 

Victor Piţurcă, de trei ori selecţioner al primei reprezentative, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că echipa naţională are toate şansele să se califice la EURO 2020 dacă obţine un rezultat pozitiv în partida din deplasare cu Suedia, prima din cadrul preliminariilor. 

"E un meci de început cu Suedia şi poate cel mai important din această grupă. Pentru că noi de fapt cu Suedia şi Norvegia ne vom lupta pentru locul 2. Iar fiind meci de început va conta nu numai rezultatul, ci şi factorul psihic. Va fi foarte dificil, normal că şi suedezii vor dori să câştige. E un meci direct şi dacă vom obţine un rezultat bun avem toate şansele să ne calificăm. Dacă nu, ne va fi foarte greu. Noi suntem buni din punct de vedere tehnic, dar suedezii sunt foarte puternici. În general echipele noastre naţionale au jucat bine contra formaţiilor nordice, dar depinde de strategia pe care o va aplica selecţionerul, de forma de moment, de mai multe lucruri", a spus el. 

Paralelă cu echipa din 1994


Întrebat dacă vreun jucător din actuala generaţie ar fi avut valoare să joace în echipa naţională a României care era eliminată de Suedia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994, Piţurcă a răspuns: "Nu vreau să compar jucătorii din naţionala de acum cu cei din naţionala din '94 de la meciul cu Suedia. E o chestiune delicată, dar ca să fiu diplomat şi totuşi să răspund, spun că ar fi foarte dificil ca vreunul din lotul de azi să joace în echipa României de atunci". 

Victor Piţurcă a ţinut să sublinieze importanţa calificării reprezentativei de tineret la turneul final al Campionatului European U21, programat în perioada 16-30 iunie 2019 în Italia şi San Marino. 

Când se joacă meciul Suedia - România


"Pentru fotbalul românesc este foarte importantă această calificare la turneul final. Pentru că atunci când am calificat eu naţionala de tineret, vreo 13-14 jucători au urcat ulterior la echipa mare. Acest lucru sper să se întâmple şi acum. Jucătorii de acum trebuie să crească, să joace şi să ajungă la naţionala mare. Deci perspective ar exista. La Campionatul European naţionala U21 are o grupă infernală, cum am avut şi eu... iar eu n-am obţinut atunci niciun punct. Vom vedea, însă contează foarte mult că am ajuns la turneul final, va fi o experienţă pentru jucătorii noştri", a precizat fostul selecţioner. 

Prima reprezentativă de fotbal a României va întâlni Suedia, în deplasare, la 23 martie (ora 19:00), şi Insulele Feroe, în 26 martie (ora 21:45), pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca, în primele două partide pe care le va disputa în Grupa F a preliminariilor EURO 2020. Din Grupa F mai fac parte Spania, Norvegia şi Malta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel