EXCLUSIV  În camera lui Piţurcă stă un om nevoiaş. Primarul Prioteasa, dezvăluiri despre stadionul Scorniceşti

Ion Prioteasa, primarul oraşului Scorniceşti, a povestit, la DC News, ce s-a ales de ceea ce s-a construit în urbe pe vremea lui Ceauşescu.

Ion Prioteasa, primarul oraşului Scorniceşti, a povestit, într-un interviu acordat DC News, despre ce s-a ales de ceea ce s-a construit în localitate pe vremea fostului dictator: fabrici, spital, stadion şi celebrul restaurant în care se găsea Pepsi. 

"S-a făcut ceva în Scorniceşti în perioada aceea. S-a construit o fabrică de piese şi subansamble auto pentru Dacia Piteşti, care acum este privată, iar o parte din ea a fost cumpărată de o firmă elveţiană care face piese şi subansamble, carcase pentru autoturisme şi autocamioane, pompe de apă, ulei, electromotoare.

S-a mai făcut fabrica de confecţii care avea, atunci, 1.200 de angajaţi. Acum mai merge, dar la o capacitate de 300 de persoane angajate. […] Tot pe timpul lui Ceauşescu s-a construit spitalul care avea toate secţiile, care a fost dat, în anii ’90, Consiliului Judeţean iar acum este unitate pentru boli pulmonare. S-a construit Restaurantul Stejarul, singurul în care găseai Pepsi, bere Azuga şi Bucegi. […] Tot atunci s-a făcut şi o fabrică de bere în care, acum, se fac conserve de legume", a explicat primarul oraşului Scorniceşti, Ion Prioteasa.

Cât priveşte celebrul stadion din oraş, pe care se jucau partide din Divizia A, primarul a povestit: "În ceea ce priveşte stadionul, lucrurile merg mai prost. Am avut o echipă în Divizia C până în 2008. Pe vremea lui Ceauşescu echipa era în Divizia A. I-am avut, aici, ca jucători pe Bărbulescu, Dorinel Munteanu, Dan Petrescu, Stângaciu, Piţurcă. […] Acum avem o echipă în Liga a IV-a, iar stadionul arată bine. [...] Iar camerele de la stadion care erau făcute pentru jucători au fost transformate în locuinţe sociale. Practic, în camera lui Piţurcă stă, acum, un om nevoiaş."  

Urmăreşte dezvăluirile făcute de primarul Ion Prioteasa, aici:


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel