Ștrudel cu fructe de pădure. Prăjitura de post fabuloasă din 4 ingrediente. Nu există ceva mai bun!

Ștrudel cu fructe de pădure. Prăjitura de post fabuloasă. Ștrudelul cu fructe de pădure este o adevărată încântare. Se face rapid, ai nevoie doar de patru ingrediente și poate fi servit oricând, mai ales în post, când pofta de dulce ne dă târcoale. Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 pachet foietaj de post
300 gr fructe de pădure congelate
150 gr zahăr
50 ml apă

Cum se prepară

Ștrudel cu fructe de pădure. Prăjitura de post. Nu există ceva mai bun!Punem fructele de pădure congelate într-un vas împreună cu zahărul şi lăsăm pe foc până capătă consistenţa unui sos gros. Dăm deoparte şi lăsăm să se răcească. Dezgheţăm aluatul şi îl tăiem în şase.

Ștrudel cu fructe de pădure. Prăjitura de post. Lăsăm un spaţiu în mijlocul aluatului, unde vom pune umplutura, iar pe laterale facem tăieturi de circa 2 cm. Din cei 50 ml apă şi 3 linguri de zahăr facem un sirop. Ungem suprafaţa cu ajutorul unei pensule.

Ștrudel cu fructe de pădure. Prăjitura de post. Punem în miloc umplutura. Începem să împletim aducând faşiile laterale peste umplutură cât mai strâns posibil. Presăm capetele cu o furculiţă ca să nu curgă umplutura. Le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt şi le ungem cu sirop.

Ștrudel cu fructe de pădure. Prăjitura de post. Le dăm la cuptor, la foc iute, până se rumenesc. Se servesc reci, eventual presărate cu zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel