Sorin Oprescu, în urmă cu doi ani despre candidatura sa la prezidenițiale

INTERVIU - SORIN OPRESCU
INTERVIU - SORIN OPRESCU

Duminică seară, Sorin Oprescu spunea la emisiunea "Sinteza Zilei" că dacă va fi susținut de PSD, va candida la prezidențiale.

VEZI ȘI: Sorin Oprescu, despre prezindențiale: DA, MĂ DUC!


În urmă cu doi ani, primarul Capitalei i-a acordat un interviu jurnalistului Radu Buzăianu și a vorbit despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale. Sorin Oprescu a discutat despre motivele pentru care-și dorește cineva să câștige 1000 de euro pe lună din funcția de președinte.

Radu Buzăianu: La un moment dat aţi vrut să fiţi primar. De ce?
Sorin Oprescu: La început a fost o ambiţie.

Radu Buzăianu: E interesantă ca motivaţia dumneavoastră: ambiţia. Că să ajungi preşedintele ţării, de exemplu, pentru 1.000 de euro salariu pe lună e straniu.

CITEȘTE ȘI: Sorin Oprescu, pe cine ar propune premier: Sunt trei nume

Sorin Oprescu: Asta e o idioţenie. Îţi spuneam că n-am fost un tip sărac. N-o să mă auzi des vorbind aşa, dar cred că e o discuţie deschisă şi cinstită. Fiecare îşi propune în viaţă ceva. Mă întorc la întrebarea aia deşteaptă: de ce te-ai făcut dom'ne primar? În 1998, a fost o glumă din partea mea. A ieşit unul cam supărat de la domnul Iliescu, că nu prea se mai uita nimeni la partidul lui. Erau la putere ţărăniştii. Noi făceam de serviciu la uşă la preşedintele partidului, ca să aibă cine să-i spună "Bună ziua!" când iese să facă pipi. M-a chemat înăuntru preşedintele şi mi-a zis că mă duc la primărie. Şi eu l-am întrebat "E de dus o hârtie?". Şi zice "Nu!". Că trebuie să candidez. M-am bătut cu Lis. Am pierdut prin furt, la diferenţă de 4.000, votând 800.000 de oameni. Era anul când erau ţărăniştii în vârf. A venit anul 2000. Aveam o dorinţă să ajung primar cum nu poţi să-ţi închipui, că doi ani stătusem şi învăţasem. Tot învăţasem. Am pierdut în urma înţelegerii între tovarăşul Băsescu şi tovarăşul Năstase. Peste doi ani, m-a chemat un prieten ofiţer SRI. M-a dus la o şcoală din cartierul Vitan Bârzeşti. Ştii ce scoteau ăia din hazna? Buletine de vot. Ştii pe cine votaseră pe ele? Se vedea, chiar dacă au stat în rahat doi ani. Oprescu. În 2008, am candidat iar. M-a convins un prieten sociolog, care mi-a explicat că o să câştig.

Interviul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel