EXCLUSIV  Şoferii care provoacă cele mai multe accidente nu sunt cei băuţi sau drogaţi, spune Titi Aur. "Nu există acea protecţie imaginară"

FOTO: Freepik @standret
FOTO: Freepik @standret

Care este categoria de șoferi care provoacă cele mai multe accidente grave, cu morți și răniți grav? Titi Aur a venit cu explicaţii la DC Conducem. 

Expertul în conducere defensivă Titi Aur atrage atenția cu privire la categoria de șoferi care provoacă cele mai multe cazuri de accidente grave, pe drumurile din România, o categorie care se consideră ”șoferi siguri”, subliniind că nu există nicio protecție imaginară, în ciuda miilor de kilometri parcurși. 

”O greșeală mare, capitală, este cu cât ai mai multă experiență, cu atât consideri că ție nu ți se poate întâmpla. În jur de 70% dintre accidentele grave, cu morți și cu răniți grav, sunt produse de către șoferi normali, cu experiență multă.

Doar 15% sunt produse de către începători și alte 15% sunt produse de teribiliști, în sensul de alcool, droguri, viteză excesivă, liniuțe, sinucideri”, a explicat Titi Aur în cadrul emisiuniii DC Conducem de la DC News.

De altfel, expertul în conducere defensivă a subliniat că persoanele incluse în acest procent mare al celor care produc accidentele grave sunt ”bine integrate în viața socială, nu au avut evenimente rutiere, poate o amendă sau o portieră ușor atinsă, cândva-odată, și care sunt considerați, și ei se consideră, a fi șoferi siguri. 

Și atunci, ei fiind în bula aceasta: eu conduc de mult, mie nu mi s-a întâmplat, toată lumea știe că sunt un șofer sigur, consideră că nu li se poate întâmpla.

Sfatul meu este că de fiecare dată când te urci în mașină să consideri că ți se poate întâmpla. Să îți iei toate măsurile ca să nu ți se întâmple, dar  să consideri că ți se poate întâmpla. Nu există acea protecție imaginară prin faptul că eu am făcut mulți kilometri și nu mi s-a întâmplat.

Accidentul se întâmplă în kilometrul care urmează, nu în milioanele sau în sutele de mii dinainte”, a mai spus Titi Aur.

Mai multe în video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel