Şoferi amendaţi cu câte 5.000 de lei de poliţişti pentru transport ilegal de porci

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Poliţiştii au depistat în ultimele zile două transporturi ilegale de suine, şoferii celor două autovehicule fiind amendaţi cu câte 5.000 de lei, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, unul dintre conducătorii auto a fost oprit la un control efectuat în comuna Fârtăţeşti şi transporta patru porci mici, iar celălalt şofer a fost descoperit la Băbeni, în maşină acesta având două suine de aproximativ 60 de kg pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi de transport. Cele şase animale au fost confiscate de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor care au procedat la eutanasierea şi îngroparea suinelor.

Autorităţile din Vâlcea au precizat că astfel de controale în trafic vor fi intensificate în perioada următoare, asta după ce în ultimele zile în judeţ au fost confirmate trei focare noi de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei - în comuna Drăgoeşti, în oraşul Băbeni şi în comuna Păuşeşti Măglaşi. Autorităţile din Vâlcea au anunţat că în prezent mai există încă două noi suspiciuni de pestă porcină la doi porci mistreţi de pe Fondul de Vânătoare Dobruşa, comna Ştefăneşti, în funcţie de rezultatele analizei probelor trimise la Bucureşti urmând să fie stabilite măsuri pentru combaterea acestei boli şi în această zonă a judeţului, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel