Social-democrații vor demisia ministrului Agriculturii

mihail-dumitru1
mihail-dumitru1

Olguța Vasilescu a declarat că PSD cere de urgență demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, considerând că acesta este depășit de situație, fapt confirmat de datele agricultorilor cu privire la pierderile masive din domeniu.

Social-democrații au anunțat că vor propune un pachet legislativ pentru reglarea situației în agricultură. De asemnea, PSD a arătat că acest an a fost unul foarte bun pentru agricultură, mai ales din punct de vedere al rezervelor de apă, dar din cauza indiferenței Guvernului pierderile înregistrate au fost mari.

Olguța Vasilescu a declarat că producția de grâu este cu 40% sub estimările pentru anul 2010, datorită  neexecutării la timp a tratamentelor, a ploilor prelungite şi repetate în perioada de recoltare, a neasigurării unei cantităţi minime de motorină pentru uscarea grâului recoltat.

Agricultorii sunt sfătuiți să nu vândă acum grâul, deoarece vor obține un preț mic și să-l vândă peste câteva săptămâni, când prețul va crește datorită secetei din Rusia și Ucraina, unde recoltele sunt compromise.

Citeşte şi:

Agricultorii români încep protestele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel