Slăbire fără dietă. 8 schimbări simple care te ajută să slăbești fără să ții regim

Siluetă
Siluetă

Andreea Sava prezintă pe blogul personal 8 schimbări simple care te ajută să slăbești fără să ții vreun regim de slăbire.

1. Făină integrală în loc de albă


Și aici mă refer la pâine, paste, cereale pentru micul dejun etc. Atât când vine vorba despre grâu cât și de mălai. Acesta nu trebuie să fie procesat și e bine să fie amestecat cu hirșcă sau făină din alte cereale. Da! Mai există pe pământ și altele în afară de grâu și porumb. 

2. Zahăr brut în loc de rafinat


Zahărul rafinat este foarte nociv pentru organism și dă dependență. Cel mai simplu lucru este să-l înlocuiești cu cel brut. Bine ar fi să treci și la nivelul următor, adică înlocuitorii naturali.

3. Orez brun, roșu, negru sau basmati în loc de cel alb


Orezul alb, la fel ca făina albă sau mălaiul procesat, are încărcătură glicemică mare. Să folosești din cel brun, roșu, negru sau basmati nu e chiar atât de greu. Mie, una, mi se par chiar mai gustoase celelalte sortimente. E adevărat că sunt ceva mai scumpe dar nici nu trebuie să abuzezi de orez.

4. 5 mese regulate


N-o să crezi, dar dacă mănânci porții mici și dese, vei ajunge, per total, să mănânci mai puțin. Plus că organismul se va regla iar procesele metabolice se vor intensifica. 3 mese principale și 2 gustări, la distanță de 2-4 ore una față de alta, cu micul dejun fiind cea mai consistentă dintre ele și cina cea mai ușoară.

5. Simplitate


Fără sosuri, condimente cât mai simple și naturale, fără garnituri complicate, doar legume înăbușite, la grătar sau crude, și cu salate doar din legume. Desigur asta dacă nu salata este felul principal de mâncare, în sine, și atunci principiul e același: fără sosuri, crutoane, combinații de proteine, adică ou și brânză și carne. Alegeți doar una dintre ele.

De fapt, combinațiile alimentare nepotrivite sunt principalul motiv, în opinia mea, pentru că obezitatea a ajuns una dintre cele mai mari probleme în ziua de astăzi. 

6. Doar carne slabă și pește


Grăsimea de origine animală este cea care se traduce în colesterol rău, cel responsabil pentru multe probleme cardiovasculare. Puteți mânca inclusiv porc. Mușchi nu ceafă. 

7. Fără prăjeli


Și cel mai sănătos aliment, prin prăjire, este încărcat cu grăsimi nesănătoase. Iar când trebuie neapărat să căliți ceva sau să folosiți ulei în prepararea termică a alimentelor, folosiți uleiuri rezistente la prăjire. Și aici vorbesc, în special, despre uleiul de cocos, palmier etc

8. Mai multă apă


Hidratarea este cheia sănătății. Repet până la epuizare: fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de apă pentru a funcționa cum trebuie. Iar hidratarea se obține bând apă sau ceaiuri, eu îl recomand pe cel verde, nu sucuri, cafea sau alte prostii.

Vezi și: Andreea Sava, meniu complet. Ce poți mânca fără să te îngrași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel