Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. Iată ce este bine să faci în această zi.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci. În folclorul religios românesc, Arhanghelul Mihail este un personaj mai venerat decât Arhanghelul Gavriil.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci. Oamenii spun că el poartă, uneori, cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este hărăzit să mai trăiască.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci. De multe ori îl întâlnim alăturându-se Sfântului Ilie, atunci când acesta tună şi trăsneşte, sau orânduieşte singur grindina, cu tunul. El ţine şi ciuma în frâu, asemănator Sfântului Haralambie.

Vezi și: Sfinții Mihail și Gavril, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci 


Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci. În sâmbăta dinaintea sărbătoririi se fac praznice pentru sufletul morţilor. Ofrandele date la pomana pentru morţi, din Ajun sau din Ziua Arhanghelilor, se numesc "Moşii de Arhangheli". Superstiţiile din popor spun că în această zi este bine să aprinzi o lumânare care va fi "lumina de veci" în lumea de dincolo.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci. Se aprind lumânări şi pentru sinucigaşi sau osândiţi, dar și pentru oamenii în viaţă, cât şi pentru cei dispăruți fără lumânare. Tot în această zi, se spune că nu e bine să lucrezi. Cei ce o vor face se vor chinui mult înainte de moarte.

Vezi și: Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Cele mai frumoase urări, mesaje, sms-uri

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci. În popor se spune că Arhanghelul Mihail ar avea putere asupra Soarelui și a Lunii, pe care le salvează din ghearele dracilor în momentul în care au loc eclipse, aceste fenomene fiind provocate atunci când spiritele rele fură astrele.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tradiții și obiceiuri - Ce este bine să faci. În plus, potrivit superstitii.ro, tot el este cel care o împiedică pe soția Diavolului, Mamareaua, să elibereze gerul brusc, fără a-i lăsa pe oameni să se obișnuiască puțin cu trecerea la sezonul rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel