SFÂNTA FILOFTEIA, 7 decembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi

Ema Apostu / 06 dec 2019 / 16:07 Salveaza PDF Comentarii
Sfânta Filofteia
Sfânta Filofteia

SFÂNTA FILOFTEIA, 7 decembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi. Pe data de 7 decembrie, este prăznuită Sfânta Filoftea. 

SFÂNTA FILOFTEIA, 7 decembrie. Sfânta Muceniţă Filofteia s-a născut la începutul secolului al XIII-lea în apropiere de oraşul Târnovo (Veliko Târnovo din Bulgaria de astăzi), într-o familie de ţărani. După ce mama sfintei a murit, tatăl ei s-a însurat a doua oară. Mama vitregă nu a iubit-o pe Filofteia. Tânăra le împărţea săracilor şi flămânzilor hainele ei şi mâncare.

SFÂNTA FILOFTEIA, 7 decembrie. Aflând de acţiunile ei şi văzând că le împărţea săracilor, tatăl ei este biruit de mânie şi uitând dragostea părintească, s-a pornit asupra ei, ca totdeauna, apucând-o de cosiţe ca să o bată până ce se va linişti. Dar, nemaifiind stăpân pe el, a aruncat în ea cu toporul pe care-l avea la brâu şi, lovind-o, a rănit-o la un picior. Iar din această rană, sfânta, care avea 12 ani, a murit pe loc.

SFÂNTA FILOFTEIA, 7 decembrie. Este considerată ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor pe care le ajută să se căsătorească. De sfânta Filofteia există câteva tradiţii. De exemplu, nu se folosesc obiecte ascuţite în casă. De asemenea, nu se taie pâinea cu cuţitul.

SFÂNTA FILOFTEIA, 7 decembrie. Se spune că nu este bine să lucrezi de ziua Sintei Filofteia, iar oamenii credincioși care respectă această zi vor fi fi feriți de necazuri. Se mai spune că femeile care nu puteau să rămână gravide se rugau cu ardoare sfintei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23