Sevilla şi AS Roma vor juca finala Europa League

Sevilla FC şi AS Roma s-au calificat în finala Europa League la fotbal, joi seara, după meciurile din manşa a doua a semifinalelor.

Sevilla, echipă care deţine recordul de trofee în competiţie (Cupa UEFA/Europa League), şase la număr (2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2019/20), a învins-o pe Juventus cu scorul de 2-1, după prelungiri, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan.

După 1-1 la Torino, Juventus a deschis scorul prin sârbul Dusan Vlahovic (65), dar andaluzii au egalat la scurt timp, prin Suso (71), fostul jucător al lui AC Milan.

Argentinianul Erik Lamela (95) a marcat golul victoriei şi al calificării, ibericii rezistând până la final, deşi au jucat în inferioritate numerică din min. 115, când argentinianul Marcos Acuna, campion mondial în decembrie, a primit al doilea cartonaş galben.

În cealaltă semifinală, AS Roma, care a câştigat cu 1-0 pe Stadio Olimpico, a fost dominată de Bayer Leverkusen, însă a rezistat până la final (0-0). Echipa antrenată de Jose Mourinho va juca a doua sa finală consecutivă în cupele europene, după ce anul trecut a câştigat ediţia inaugurală a Europa Conference League.

Aspirinele şi-au creat mai multe ocazii de gol, eroul serii fiind portarul Rui Patricio, gazdele având şi o bară, prin Moussa Diaby (12).

Fotbaliştii echipei Sevilla FC "au văzut că simplitatea poate duce adesea la rezultate", a spus antrenorul Jose Luis Mendilibar, care a reuşit să redreseze formaţia în La Liga, înainte de returul cu Juventus Torino.

"A fost un sezon complicat, nu a fost uşor pentru club", a spus Mendilibar, care a fost numit pe 21 martie la Sevilla şi este al treilea tehnician al echipei în acest sezon. Gruparea andaluză este pe locul 10 în campionat, la un singur punct de poziţia a 7-a, care asigură prezenţa în Conference League. În momentul venirii lui Mendilibar, formaţia era pe locul 14, aproape de zona retrogradării.

Pentru ambele finaliste va fi o şansă de a salva sezonul şi de a se califica în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Finala se va juca pe 31 mai, la Budapesta, pe Puskas Arena, stadion cu o capacitate de 65.000 de locuri, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel