Șef CNCD, despre scandalul cu arbitrul Colțescu. Ce crede că urmează

Utilizarea cuvântului „negru” este rasism, spune președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării, Csaba Asztalos, iar scandalul internațional declanșat este o „pierdere imensă de imagine” pentru România. El spune că Sebastian Colțescu trebuie să își ceară scuze.

„Cu siguranță vor fi sancțiuni. Este un incident extrem de grav și o pierdere imensă de imagine pentru România”, a spus Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), la Europa FM. Acesta susține că este foarte grav ceea ce s-a întâmplat, în condițiile în care peste tot sunt campanii împotriva discriminării.

„Ați văzut reacțiile internaționale, cred că vor fi sancțiuni. Dar ce este mai important e ca arbitrii să fie pregătiți. La acest nivel, un arbitru să nu aibă cunoștințe minime? Atunci când UEFA și FRF, de ani de zile, duc o campanie puternică împotriva discriminării și rasismului, când jucătorii în prezent duc o astfel de campanie, nu poți să te scuzi. Utilizarea cuvântului „negru” este rasism și tot ce mai poate face acum Sebastian Colțescu este să prezinte scuze”, a mai spus Csaba Asztalos, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel