Urmărește emisiunea live



Ședință de coaliție pentru Primăria Capitalei la ora 16:00. Lucian Romașcanu (PSD): Trăim un paradox. Poate că am greșit

Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu
Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu

Află ce declarații a făcut purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romașcanu, despre ședința de coaliție care vizează alegerile pentru Primăria Capitalei.

„Până la urmă se va merge pe un candidat comun pentru Primăria Generală a Capitalei sau vom avea un candidat separat de la fiecare partid în parte?”, a întrebat realizatoarea emisiunii TALK B1, Gabriela Mihai.

„Va trebui să vedem ce informații s-au acumulat până acum, cum am spus în nenumărate rânduri, într-adevăr, situația la București este una destul de complicată, pentru că niciun candidat nu reușește să mobilizeze bazinul electoral al celuilalt partid. Există într-adevăr un peisaj politic mai special anul ăsta decât a fost în orice alt an și atunci trebuie să fim foarte atenți când luăm decizia pe care o vom lua, pentru că așteptările sunt foarte mari de la această coaliție și noi avem așteptări foarte mari de la noi și atunci trebuie să fim atenți”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Sondaje, analize, ședințe

„S-au făcut foarte multe sondaje, s-au făcut foarte multe analize, foarte multe ședințe, până la urmă, în acest moment, pe baza datelor pe care le aveți, datelor din sondajele făcute, cum arată mai bine în opinia dvs., un candidat comun sau separat?”, a mai întrebat Gabriela Mihai.

„Va exista diseară o concluzie, sper din suflet, pentru că timpul e destul de scurt. După ce am avut prezentarea acestor sondaje la cea mai recentă ședință a coaliției, s-a decis, așa cum a fost și transmisă informația public, că direcția de analizat după acele sondaje este aceea de a merge fiecare cu candidat propriu. Asta a fost atunci ceea ce s-a discutat în urma prezentării sondajelor. Acum, între timp, sper că au venit și sondajele pentru sectoare și vom avea toate datele la dispoziție. Știu că este o așteptare foarte mare din partea publicului, este și din partea noastră o dorință foarte mare de a lămuri odată această situație. Trăim un paradox în acest moment, pentru că lista comună sau, mă rog, coaliția PSD-PNL pentru europarlamentare are o intenție de vot de peste 50%. Avem această situație în ceea ce privește candidatura la Capitală, o vom rezolva și pe aceasta și vom merge înainte, pentru că suntem în situația de a fi singuri în măsură să asigurăm stabilitate și coerență în guvernare”, a explicat Lucian Romașcanu.

Nicușor Dan ridică probleme

„Cum este posibil ca două mari partide să nu reușească să găsească acel candidat care să-l înfrângă pe Nicușor Dan?”, a fost întrebat purtătorul de cuvânt al PSD.

„Păi, asta vom face. Poate că am greșit, prelungim foarte tare acest termen, dar a fost din cauze obiective. A durat ceva până această coaliție s-a construit și până și-a găsit, cum să spun eu, ritmul comun și, iată, suntem în această situație. Nu există varianta că nu suntem în stare să îl producem, dar pe lipsa unui candidat al celor două partide a apărut în peisajul politic un alt tip de candidat, cum este dl. Piedone, dl. Nicușor. Fără să aibă contracandidat în sondaje, normal că dumnealor în acest moment sunt poziționați foarte bine”, a răspuns Lucian Romașcanu, în direct la B1 TV.

Conform informațiilor furnizate de B1 TV, ședința de coaliție ar urma să aibă loc la ora 16:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel