EXCLUSIV  Se pot vaccina COVID-19 persoanele care sunt răcite sau infectate cu virusul Sars-Cov-2? Medicul Carmen Dorobăț a răspuns

Există, în continuare, numeroase întrebări cu privire la vaccinarea COVID-19. Medicul Carmen Dorobăț, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a făcut, în exclusivitate pentru DCNews, câteva precizări importante. 

Întrebată dacă se pot vaccina COVID-19 persoanele care sunt răcite sau infectate cu virusul Sars-Cov-2, Carmen Dorobăț a răspuns astfel: „Strategia actuală de vaccinare nu pune în discuție prezența virusului Sars-Cov-2 în momentul vaccinării. De altfel, modul în care acționează acest vaccin la nivel molecular nu poate decât să ajute la o apărare în fața virusului Sars-Cov-2, pentru că îi blochează receptorii de intrare celular și deci implicit înmulțirea virusului în organismul nostru. Deci, nu este contraindicație medicală.” 

„Persoanele care se știu a avea boli cronice cu imunodebilitare trebuie să aibă o reevaluare din partea medicului specialist, în sensul că, în momentul în care capacitatea de apărare a organismului este profund afectată, poate afecta lanțul metabolic de la nivel celular implicit și deci finalitatea bună a vaccinului în organism. Deci, aș sfătui persoanele care au boli cronice să aibă un aviz din partea medicului specialist. În momentul în care i se administrează vaccinul să fie într-o perioadă de stabilitate a bolii de fond, indiferent că vorbim despre insuficiență renală sau hepatică”, a precizat Dorobăț.

„După vaccinare, de regulă, nu avem de ce să avem probleme deosebite. Chiar eu am primit rapelul ieri, deși am trecut prin infecția cu Sars-Cov-2. Nu mă aștept să fie probleme deosebite”, a mai spus Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel