EXCLUSIV  Se fac mutări în coaliție. A început numărătoarea inversă pentru un candidat comun care nu e Cîrstoiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit cu Nicolae Ciucă din Abu Dhabi, după cum a recunoscut din conferința de presă, semn că problema Cătălin Cîrstoiu a ajuns stringentă în coaliție.

Medicul desemnat drept candidat a ieșit astăzi cu lămuriri, la îndemnul liderilor coaliției. Luni, când teoretic ar fi trebuit să fie depusa candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, coaliția de guvernare intră în ședință. Un lucru e cert. Conform surselor din coaliție, nu se poate merge cu candidați separați la București. Se ia în considerare un candidat comun, care să nu fie Cătălin Cîrstoiu. 

Problema e complicată. Sondajele arată că un candidat PNL i-ar face cale libera lui Nicușor Dan, iar unul PSD lui Cristian Popescu Piedone. Aceleași surse arată că Rareș Bogdan ar fi cel capabil să-i ia fața lui Nicușor Dan și să câștige Capitala, ceea ce ar fi o revenire de răsunet pentru coaliție. Se pare că ar avea susținere și din PSD în condițiile în care următorul după liberal, pe lista pentru europarlamentare este social-democrat. Robert Negoiță nu este o variantă pentru București, neavând susținerea coaliției. 

Lucrurile nu sunt bătute în cuie. Cătălin Cîrstoiu nu ar vrea să se retragă. În plus, PNL-ul vorbește despre un candidat comun independent, în timp ce PSD-ul ar vrea un candidat de partid. 

Ședința de luni din coaliție ar urma să fie decisivă. Va avea loc înainte de o eventuală depunere de candidatură. 

De altfel, coaliția de guvernare ar pregăti, prin Ministerul Sănătății, o Ordonanță de Urgență numită în medii informale OUG Cîrstoiu. 

Rămâneți pe dcnews pentru a afla mai multe informații despre aceasta Ordonanță.

VEZI ȘI: Apare OUG Cîrstoiu. Veste bună pentru toți pacienții din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel