EXCLUSIV  Schimbare OMV-Petrom. Discuții Iohannis-Rainer Steele, semn pentru România

Mariana Gheorghe, președintele Petrom, a demisionat astăzi, în ziua când șeful OMV-Petrom s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Cotroceni. În comunicatul administrației prezidențiale sunt prezentate câteva detalii despre întâlnire, dar nu se face vreo referire la schimbare. Iulian Iancu (PSD), președintele Comisiei pentru Industrii a Camerei, a declarat pentru DCNews că, de fapt, acesta a fost principalul motiv al vizitei.

Deputatul Iulian Iancu a declarat pentru DCNews: ”Am văzut că unele publicații au interpretat că schimbarea Marianei Gheorghe de la vârful Petrom s-ar trage de la rezultatele Comisiei de anchetă a ANRE, pe care le-am trimis Parchetelor. Dacă aș face vreun comentariu se va spune că schimbarea s-a făcut din cauza mea, de aceea aș prefera să nu fac precizări, deși cunosc adevărata cauză, care este alta. Este o demisie ce ține strict de managementul strategic al companiei austriece”, a spus Iulian Iancu.

Rainer Steel a venit la Cotroceni pentru acest lucru


Întrebat cum comentează coincidența între primirea delegației OMV la Cotroceni și anunțul demisiei Marianei Gheorghe, Ilian Iancu a spus că este un semn de respect al austriecilor față de România. ”Șeful OMV, de fapt nr.1 și numărul 2, care au fost astăzi la Cotroceni, au venit special să anunțe acționarul minoritar, adică statul român, despre schimbarea pe care o intenționează la Petrom. Așa este politicos, este un semn de respect, să informezi și acționarul minoritar, înainte să ieși public cu anunțul”, a spus președintele Comisiei de Industrii și Servicii. 

OMV, controversă privind prețul energiei electrice

Presa a speculat că declarațiile lui Iulian Iancu, președintele Comisiei de anchetă privind ANRE, vizează compania OMV-Petrom. Prin închiderea unei capacități de producție aceasta ar fi determinat creșterea prețului la energie electrică, pe bursă. Diminuarea voluntară a capacității de producție care este infracțiune, a spus Iulian Iancu. Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, care a lucrat anterior la Petrom, dar și liderul liberal Ludovic Orban au lansat atacuri vehemente la adresa lui Iancu, inclusiv la autoritățile europene. 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel