Carburanți, prețuri. Șefa OMV Petrom: Vom lua și noi o decizie

OMV anunță că nu va plăti taxa de solidaritate în România. Aceeași companie plătește 150 de milioane de euro taxă de solidaritate în Austria; Reacția Ministerului de Finanțe
OMV anunță că nu va plăti taxa de solidaritate în România. Aceeași companie plătește 150 de milioane de euro taxă de solidaritate în Austria; Reacția Ministerului de Finanțe

Ministerul de Finanțe a redactat o OUG de modificare a Codului Fiscal. Una dintre cele mai importante modificări este majorarea accizelor la carburanți de la 1 septembrie. 

Șoferii ar putea plăti mai mult pentru benzină şi motorină, dar premierul Mihai Tudose este convins că nu se va întâmpla acest lucru. 

Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, a declarat joi: ”Nu comentăm declaraţii politice. Nu o sa comentăm nici asupra deciziilor comerciale. Dacă decizia asupra accizei se aprobă, vom lua şi noi o decizie. Asemenea măsuri sunt sensibile şi pot influenţa competiţia. (...) Autorităţile au avut consultări pe mai multe subiecte cu asociaţiile din care facem parte. A fost discutat şi acest subiect”, potrivit news.ro. 

Directorul OMV Petrom atrage atenția că, din prețul final al carburantului, 50% sunt taxele, profitul companiei fiind de 10-15%, iar prețul țițeiului de 35-40%.

Totodată, Mariana Gheorge afirmă că de la 1 ianuarie, prețul carburanților a scăzut cu 50 de bani, când a fost eliminată supraacciza și a fost redus TVA. 

Majorarea prețului la carburanți dă startul majorării tuturor prețurilor, de la transportatori, la alimente și alte produse. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel