Comisie Anchetă, OMV Petrom. Iulian Iancu: Suntem într-o situaţie extraordinar de gravă

Reprezentanţii OMV Petrom vor fi chemaţi la audieri în cadrul comisiei de anchetă pentru activitatea ANRE, pentru a oferi informaţii legate de manipularea pieţei de energie şi de creşterea artificială a preţurilor, a declarat deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii. Marţi seara, Iulian Iancu a spus că va face "tot ce depinde de mine să duc comisia de anchetă la bun sfârşit".

„Având un preţ atât de mare, evident că el se răsfrânge şi asupra preţului la energie electrică, la căldură, la apă caldă. În final, şi la factura de zi cu zi a consumatorului. Suntem într-o situaţie extraordinar de gravă. Însă, în urma audierilor, a reieşit un lucru şi mai grav: (...) a reieşit că, în luna ianuarie, când era viscolul cel mai puternic, cu temperaturile cele mai mici, cu cel mai mare consum de energie, OMV şi-a diminuat capacitatea de producţie la 50 la sută, motivând un defect la un transformator. Practic, s-au pierdut 50 la sută, s-a creat o foame uriaşă de energie. Preţurile au zburat. Acele preţuri au fost recunoscute în iunie de către ANR şi acum le avem în facturi. Şi dacă vă uitaţi în factura dumneavoastră de acasă, de luna aceasta, în comparaţie cu luna trecută, o să vedeţi o creştere de 30 la sută", a spus Iulian Iancu.

„Eu am să-mi menţin această atitudine şi am să fac tot ce depinde de mine să duc Comisia de Anchetă la bun sfârşit, să pot prezenta dumneavoastră şi întregii populaţii adevărul despre felul în care au fost compromise, manipulate preţurile în România", a spus Iulian Iancu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

„Vă invit, în fiecare săptămână, la audierile comisiei de anchetă, care vor continua (...). Toată lumea va trebui să vină în faţa comisiei de anchetă să explice României, românilor, de ce au înregistrat aceste creşteri”, a mai declarat acesta.

[citeste si]

Mai multe despre acest subiect puteţi citi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel