Schimbare IMPORTANTĂ pe Arena Națională, pentru EURO 2020

Pe perioada EURO 2020, Arena Națională ar putea benefica de un update care să permită o calitate mult mai bună a gazonului pe care se vor juca meciurile.

Gazonul natural de pe Arena Naţională, care a fost montat de Primăria Capitalei cu 240.000 de euro la sfârşitul lunii august, ar putea fi schimbat cu unul hibrid în vederea găzduirii celor patru meciuri programate la Bucureşti în cadrul EURO 2020.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sunt discuţii privind înlocuirea gazonului natural cu unul hibrid. În prezent, singurul gazon hibrid (natural şi artificial) din România este cel montat la începutul lunii noiembrie pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova.

"A început deja procesul de modernizare la Arena Naţională pentru EURO 2020, dar în perioada următoare vom intra într-o fază mult mai accelerată. Gazonul este un aspect pe care noi şi Primăria îl avem în vedere. Pentru că şi noi ne dorim să avem un gazon optim, pentru că acest lucru va conta cel mai mult. Acum este această discuţie dacă vom avea un gazon natural sau un gazon hibrid. Noi ca ţară suferim foarte mult, nu ştim cum să întreţinem suprafeţele de joc, e o chestiune foarte, foarte ciudată", a spus Burleanu.

EURO 2020, patru meciuri în România

 

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22