Scandalul ROBOR, în CE. Răzvan Popa: Am cerut intervenția autorităților europene

Răzvan Popa
Răzvan Popa

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a anunțat că a inițiat un nou demers în legătură cu manipularea ROBOR de către bănci, a trimis o nouă scrisoare către CE. 

”Am informat deja Comisia Europeană privind suspiciunile care există în România cu privire la manipularea ROBOR de către bănci și am cerut intervenția autorităților europene. Am primit confirmarea că reprezentanții Comisiei Europene analizează situația. Acesta este un lucru benefic pentru români și sper la celeritate din partea Comisiei Europene. Tocmai de aceea, voi transmite o nouă scrisoare Comisiei Europene, pentru a atrage atenția că în spațiul public apar în continuare semnale privind continuarea acestui comportament al băncilor. Înțeleg faptul că la începutul acestui an, deși ROBOR a crescut, băncile nu au avut tranzacții între ele, mișcarea nefăcând altceva decât să crească ratele românilor. Asistăm la un comportament total imoral al băncilor, comportament care trebuie stopat”, anunță Răzvan Popa.

Răzvan Popa a transmis o scrisoare Comisarului european pentru concurență, Margrethe Vestager, precum și vicepreședintelui CE, Jyrki Katainen, privind posibila manipulare a ROBOR de către băncile din România, solicitând intervenția de urgență a Bruxellesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel