Scandal în plen, unde moțiunea pe Agricultură a căzut. Roberta Anastase a suspendat ședința

roberta anastase
roberta anastase

Moţiunea simplă pe Agricultură a PSD a fost considerată retrasă de la Cameră, după ce Roberta Anastase a suspendat ședința pentru că social-democrații s-au retras din plen în urma unor divergențe procedurale.

Ședința a fost deschisă de președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, prins supunerea la vot a propunerii făcute de Mircea Toader, liderul grupului PDL, în legătură cu introducerea pe ordinea de zi a punctului de vedere al Comisiei de Regulament privind acordarea dreptului de a avea un membru în această comisie pentru grupul independenţilor, precum şi a proiectului de hotărâre prin care deputatul independent Eugen Nicolicea devenea membru al Comisiei de Regulament.

Social-democrații au reacționat în momentul în care propunerea a trecut cu 70 de voturi ”pentru” și 20 de voturi ”împotrivă”, aceștia considerând cele două proiecte nu sunt regulamentare și acuzând  interesul politic al PDL de a coopta în Comisia de regulament un deputat independent pro-guvernamental. În ciudat, contestațiilor opoziției ordinea de zi, cu cele două proiecte, a fost adoptată cu  98 de voturi "pentru", 38 de voturi "împotrivă".

Cand Anastase a dorit să se treacă al dezbaterea moțiunii, liderul grupului parlamentar PSD, Mircea Duşa, a mers la tribuna Camerei Deputaţilor pentru a preciza că social-democraţii nu pot asista la astfel de dezbateri parlamentare, el subliniind că, dacă se va continua în această manieră, grupul PSD va intra în grevă parlamentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel