Savarină făcută la tine acasă. Rețetă pas cu pas

Rodica Mitu / 14 oct 2019 / 18:08 Salveaza PDF Comentarii

Ți-e poftă să mănânci o savarină? O poți pregăti și acasă.

Ingrediente pentru blat 

 

350 g făină

175 g unt

15 g zahăr

12 g drojdie

4 ouă

50 ml lapte

puțină sare

unt pentru uns formă

pesmet

Ingrediente pentru sirop

 

200 g zahăr

200 ml apă

Ingrediente pentru cremă

 

250 g frișcă bătută

esență de rom

gem de căpșuni

Savarină, mod de preparare 

 

Într-un castron, cerne bine făina și fă în mijlocul ei o gropită în care pune drojdia dizolvată în lapte cald. Amestecă puțină făină pentru a forma o maia pe care las-o să crească la cald un sfert de oră. Pune apoi în gropița formată ouăle, restul de lapte, zahărul sarea și amesteci toată făina. La sfârșit, pune untul topit. Amestecă mixul cu o lingură și lasă să crească.

Ia o formă specială de savarină, unge-o cu unt, presară cu făină și umple-o pe jumătate cu aluat. Las-o la crescut. După un timp, pune-le în cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră. Savarinele coapte se lasă la răcit în formă.

Între timp, pregătește siropul, pe care îl torni peste savarină după ce ai tăiat crusta întărită de deasupra. Stropește-le cu esența de rom, unge-le cu gem de căpșuni (capacul tăiat), notează divahair.ro, după care umple-le cu frișcă, fructe confiate sau căpșuni.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24