Satul înghețat: Cum arată cea mai friguroasă localitate de pe Pământ

Cel mai friguros oraș din lume se află în Rusia. Oymyakon este o mică localitate din nord-estul Republicii ruse Yakutia. Cu o temperatură medie de minus 50 de grade Celsius în luna ianuarie, nu este de mirare că Oymyakon este cunoscut drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

În orașul cunoscut și ca „Polul Frigului”, recordul pentru cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată a fost de minut 71,2 grade Celsius, potrivit Daily Mail.

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin „Apa care nu îngheaţă”, deşi atunci când arunci apă fierbinte în aer, aceasta îngheaţă instantaneu.

Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel, deoarece este situată lângă o apă termală, din care se adăpau turmele de reni.

În sat nu se poate cultiva nimic, astfel că locuitorii se hrănesc cu carne de ren şi cal. De asemenea, localitatea dispune de un singur magazin şi o singură şcoală, care nu se închide decât atunci când temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius.

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului mării, astfel că durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie, până la 21 de ore pe timpul verii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel