Șahtior Donețk - Atalanta 0-3. Italienii, în primăvara europeană chiar la DEBUT

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Formația din Serie A a participat la prima sa ediție de Liga Campionilor și s-a calificat în fazele eliminatorii.

Debutantă în Liga Campionilor, Atalanta Bergamo s-a calificat în fazele eliminatorii a le competiției, după ce a învins în deplasare Șahtior Donețk, conform BBC Sport.

Clubul din Serie A a pierdut primele trei meciuri ale grupei, iar din primele patru a obținut doar un punct. Cu toate acestea, victoriile din fața lui Dinamo Zagreb și Șahtior i-a propulsat pe italieni în primăvara europeană a celei mai mari competiții intercluburi europene.

Timothy Castagne, Mario Pasalic și Robin Gosens au înscris în a doua repriză a meciului cu Șahtior, în timp ce ucrainenii au rămas în 10, după un fault grotesc.

Leicester City, ultima debutantă care ajunge în play-off

Golul lui Castagne a fost anulat în primă instanță, pentru offside, dar VAR le-a dat credit italienilor, iar Atalanta a trecut în avantaj.

Donețk, care s-ar fi calificat în locul italienilor cu ajutorul unui egal, ar fi devenit singura echipă din afara primilor cinci ligi ale Europei care ajungea mai departe.

Atalanta nu este prima debutantă în Liga Campionilor care să ajungă în fazele eliminatorii în același sezon, însă este prima echipă din 2016-17, de când Leicester City a reușit aceeași performanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel