Românul care a inventat ochelarii de carton, vedetă în Germania

Un tânăr de origine română, Cantemir Gheorghiu, a devenit cunoscut peste noapte în Berlin datorită unui produs pe care l-a "inventat" scrie Deutsche Welle. "De ceva timp, toţi îi vânează, pentru că te fac să arăţi «hot»", spune Cantemir Gheorghiu, cel care a inventat ochelarii din carton - Die Pappbrille.

ochelari de carton /// foto: zeit.de"Te fac fericit instantaneu şi se află oficial la mare concurenţă cu cei «adevăraţi». Îi vezi pe stradă, în cluburi, la petreceri, în presă şi, mai nou, au şi fan club pe Facebook. Acesta este produsul-minune, de care nu prea are nimeni nevoie, dar pe care toată lumea vrea cu disperare să-l cumpere", scrie Deutsche Welle, în materialul cu titlul "Berlinezii sunt dependenţi. Iar românul Cante - viitor milionar din carton".

Tânărul inventator Cantemir Gheorghiu, care s-a născut în Bucureşti şi trăieşte în Germania din copilărie, a studiat design grafic. Cantemir a povestit, în limba română, cum s-a născut cea mai incredibilă afacere - ochelarii confecţionaţi din carton reciclabil, care nu au lentile şi, de fapt, nu au nici un rost.

"Am tăiat unul din carton şi am fost într-un club cu muzică din asta... electronică. Era o fată la bar, care era aaa... fashion design student. Şi a zis: «Uaaa, ce ochelari mişto!» Şi mi-a propus să-mi dea cocktail-ul pe gratis pentru ochelarii mei", a spus amuzat Cantemir.

Berlinezii cred că accesoriul cu iz de anii 1960-1970 conferă un "look cool", are chiar efect placebo, spune inventatorul ochelarilor.

"Am zis că, dacă şi designerii sunt atât de înnebuniţi după ochelari şi fetele mor după ei, atunci le-am povestit prietenilor mei şi am început să-i perfecţionez. Avem contacte şi la printing houses, cum se zice... tipografii. Am zis, hai să facem, cu un prieten, o ştanţă, o formă pe care o poţi tăia din carton. N-a fost foarte scumpă şi ne-a venit ideea să folosim material din ăsta... recycling... reciclabil, da, tot felul de cartoane, pe care până şi la printing house le aruncă. Am avut motive diferite şi am zis, hai să facem şi un site", a explicat Cantemir Gheorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel