România, potenţial de cooperare neexplorat în statele din Golf

Între România şi statele din Golf există un potenţial de cooperare neexplorat, susține MAE într-un comunicat de presă.
 
 
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit vineri pe secretarul general adjunct al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), Abdel Aziz Abu Hamad Aluwaisheg, în contextul vizitei oficiale pe care demnitarul arab o efectuează în România. 

Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi oficiali au discutat despre priorităţile de cooperare bilaterală politico-diplomatică, economică şi sectorială, precum şi oportunităţile de participare a ţării noastre la diverse proiecte comune cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului. 

[citeste si]

Discuţiile politico-diplomatice au fost continuate de secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, care a reiterat intenţia autorităţilor de la Bucureşti de a continua consolidarea relaţiilor politice şi economice cu CCG, precum şi de a menţine un dialog constant pe tema evoluţiilor politice şi de securitate din regiune. Ea a reliefat importanţa domeniului economic şi investiţional în dezvoltarea relaţiilor României cu organizaţia regională arabă, sens în care a prezentat avantajele competitive ale României şi a arătat că între ţara noastră şi statele din Golf există un potenţial de cooperare neexplorat. 

România, interesată de crizele din Siria şi Yemen

„În contextul politic şi de securitate deosebit de complex din Orientul Mijlociu, secretarul de stat a subliniat că România doreşte să îşi consolideze prezenţa în regiune prin întărirea dialogului politic atât cu organizaţiile regionale, cât şi cu fiecare ţară în parte”, precizează MAE într-un comunicat de presă citat de Agerpres. 

De asemenea, secretarul de stat a evidenţiat interesul României privind implicarea sporită în soluţionarea unor dosare cu impact direct asupra stabilităţii regionale, precum crizele din Siria şi Yemen, combaterea Daesh şi Procesul de Pace în Orientul Mijlociu. Ea a salutat şi rolul CCG în menţinerea unui climat de stabilitate în regiunea Golfului, precum şi capacitatea de mediator al crizelor din această zonă. 

Secretarul general adjunct al CCG efectuează o vizită oficială în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel