Meleșcanu, întrevedere la Washington. Ce s-a discutat

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut miercuri o întrevedere cu senatorul Ron Johnson - președinte al Comitetului pentru securitate internă și afaceri guvernamentale și al Subcomitetului pentru cooperare în domeniul securității europene și regionale din cadrul Comitetului pentru Relații Externe al Senatului SUA.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării lui Teodor Meleșcanu la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh (ISIS) de la Washington.

Cei doi interlocutori au abordat situația de securitate din zona extinsă a Mării Negre și rolul consolidării cooperării pe linia schimbului de informații pentru contracararea riscurilor asimetrice, informează MAE într-un comunicat, scrie Agerpres.

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate teme legate de configurația viitoare a Uniunii Europene în contextul Brexit și al crizei refugiaților din Siria.

Pe agenda discuțiilor a figurat și subiectul includerii României în programul american Visa Waiver, ministrul român de externe subliniind interesul pentru o cooperare cât mai strânsă cu partea americană pentru realizarea acestui obiectiv, precizează MAE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel