SUA, schimbare brutală de politică. Geoană: Așteptați-vă la multe lucruri. Negociatorul Trump își intră-n mână

Mircea Geoană, fost ministru de Externe, a declarat, la Antena 3, că SUA a dovedit în noaptea de joi spre vineri o schimbare brutală de poziție față de Siria. 

”Este o schimbare brutală, dramatică de poziție și politică americană față de Siria și Orientul Mijlociu. Este, în mod evident, o mutare care va stârni o reacție violentă la Moscova. Este primul semn că idila pe care mulți o anticipau sau de care ne temeam între noul președinte american și președintele rus pare să fie tot mai mult o iluzie sau o amintire.” a declarat Mircea Geoană. 

Fostul ministru de Externe a subliniat: ”Nu are cum să nu îngrijoreze la Washington reintrarea Rusiei agresiv, ostentativ în Orientul Mijlociu. Nu e vorba doar de Siria, e vorba de Libia. Există o reactivare a unei baze militare rusești în Egipt. Indiferent de iluziile avute de Trump cu privire la intențiile Rusiei, este clar că-n acest moment există o intenție extrem de clară de a nu permite revenirea Rusiei în Orientul Mijlociu, zonă pe care America reușise să o controleze deplin prin alungarea Rusiei în anii `70”. 

[citeste si]

”Noua administrație americană pune piciorul în prag. Lupta împotriva ISIS, limitarea influenței rusești, restabilirea unui echilibru regional în Orientul Mijlociu redevine o prioritate politică americană, inclusiv schimbarea dramatică de poziție americană față de politica tradițională a administraților SUA, aceea cu privire la două state care coexistă, Israel și Palestina. Pentru prima dată, președintele american, la întâlnirea cu premierul Netanyahu, a vorbit despre existența unui singur stat, cel israelian. Așteptați-vă la multe lucruri, inclusiv repunerea pe masă a acordului cu Iranul. Noua administrație încearcă să intre în forță. Negociatorul Trump își intră în mână, nu va fi ușor, dar ce s-a întâmplat aseară nu este doar un impuls umanitar din partea președintelui Trump, este un calcul”, a declarat Mircea Geoană, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel