Ce l-a implorat Papa Francisc pe Dumnezeu de Paști

Papa Francisc a făcut un apel dureros în binecuvântarea Urbi et Orbi. 

Papa Francisc a făcut duminică apel la pace în Orientul Mijlociu și în Siria, ”țară martir și victimă a unui război care nu încetează să semene oroare și moarte”. 

În fața a mii de credincioși reuniți în Piața Sfântul Petru, Papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu să aducă ”pace în întreg Orientul Mijlociu” și să-i ajute pe toți ”cei care contribuie activ să aducă ușurare și confort populației civile din Siria”.

[citeste si]

Suveranul Pontif a denunțat cu această ocazie ”atacul infam” care a avut loc sâmbătă în localitatea Rashideen în apropiere de Alep (Siria) împotriva unor refugiați care erau evacuați în camioane și al cărui ultim bilanț se ridică la peste 112 morți. 

Papa l-a implorat, de asemenea, pe Dumnezeu să le dea responsabililor națiunilor ”curajul să evite expansiunea conflictelor și să oprească traficul de arme”.

După liturghia de Paști, papa le-a reamintit creștinilor în tradiționala binecuvântare (Urbi et Orbi) că Hristos a Înviat și devine tovarăș de drum pentru toți cei obligați să-și părăsească țările din cauza conflictelor armate, atacurilor teroriste, foametei și regimurilor opresive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel