Revenire Regele Mihai. Petre Roman: Nu m-am opus. Cineva l-a sfătuit greșit pe Rege

regele-mihai-1997
regele-mihai-1997

Fostul prim ministru, Petre Roman, dezminte ipoteza conform căreia, în 1990, s-a opus mai mult decât Ion Iliescu, revenirii Regelui Mihai în ţară.

"Eu nu m-am opus deloc. Această ipoteză nu a luat amploare. Există un interviu al Regelui Mihai, care povestea că Principesa Margareta într- adevăr s-a întâlnit cu primul ministru. M-am întâlnit la cererea Principesei Margareta, care mi-a spus că Regele Mihai vrea să vină. I-am spus: "Aş vrea ca aceste lucruri să se întâmple bine, frumos, să-l primim cum se cuvine. Eu, ca prim-ministru, sunt dispus, haideţi să o facem ca lumea, haideţi să o facem de Paşte, adică peste patru luni. Nu am vorbit deloc cu Ion Iliescu despre aceasta, a fost decizia mea" a spus Petre Roman pentru Libertatea.

”Din păcate, pentru tot mersul lucrurilor, cineva l-a sfătuit greşit pe Majestatea Sa, pentru că a venit cu o identitate falsă. A venit cu un paşaport danez, pe alt nume, nu cu paşaportul lui britanic. Documentele există. (...) Eu nu mă consideram un monarhist. Regele Mihai a venit în România în 1992, în condiţii destul de restricţionate. Nu aşa cum aş fi dorit eu. (...) S-au spus o mulţime de minciuni despre Regele Mihai. Nu am auzit, pe toţi cei care i-au cântat ode lui Mihai I, să se bată pentru ce a făcut Mihai I”, a mai declarat Roman.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel