EXCLUSIV  Regele Mihai, Principesa Margareta, implicare. România, aderare NATO și UE, merite

regele mihai margareta radu nicolae
regele mihai margareta radu nicolae

Scriitorul Ion Bogdan Lefter și Tudor Vișan-Miu, președinte Organizația de Tineret-Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, au vorbit la interviurile DC News despre implicarea Casei Regale în societatea românească, dar și meritele acesteia în ceea ce privește aderarea României la NATO și UE.

Astfel, Principesa Margareta s-a implicat activ în societatea românească imediat după căderea regimului comunist, fiind totodată singura care a avut o implicare permanentă în România.

„Principesa Margareta, imediat după căderea comunismului, în ianuarie 1990, a venit în România cu un convoi umanitar pentru a sări în ajutorul societății românești, părții la care putea să ajungă atunci. A avut o implicare constantă în societatea românească și în viața publică prin activități filantropice, prin diferite proiecte pe care Casa Regală le-a avut în perioada respectivă.

A fost lângă Regele Mihai în diferite misiuni sau reprezentări diplomatice neoficiale ale statului, dar pe care ea a ajuns să le preia având acest prestigiu de fiică a Regelui Mihai care a fost foarte respectat în Europa. 

Și în momentul de față este singurul membru care a avut o implicare permanentă în țară timp de 27 de ani”, a explicat Tudor Vișan-Miu.

Scriitorul Bogdan Lefter arată și el rolul esențial pe care Regele l-a avut la aderarea României la NATO și UE.

„În ceea ce privește campania și turneele de explicare a necesității firescului, intrării României în NATO și în Uniunea Europeană, ele au fost rezervate Regelui.

El însuși a făcut vizite la Casale Regale și la guvernanții din mai multe state occidentale, împreună cu cuplul Principesa Margareta și Principele Radu. Ceilalți membri ai Casei Regale nu au participat la aceste turnee, ci sigur, la alte activități filantropice sau culturale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel