Renunţă la număratul oilor. Cinci trucuri ca să adormi mai repede

Dacă eşti chinuit de insomnii sau adormi foarte greu, număratul oilor nu este o soluţie. Iată cinci trucuri care te pot ajuta cu adevărat. 

Fă-ţi o listă cu sarcinile pe care trebuie să le îndeplineşti

Ai nevoie de doar 5 minute pentru a-ţi goli mintea şi a adormi imediat ce te pui in pat. Cel puţin asta spune un studiu publicat în Journal of Experimental Psychology. Tot ce trebuie să faci este să îţi dedici cele 5 minute pentru a scrie o listă de sarcini, de preferat cele care te frământă.

Nu mai folosi telefonul sau orice alte device-uri cu cel puţin jumătate de oră înainte de somn

Studiile au arătat că lumina pe care dispozitivele o difuzează împiedică organismul să producă melatonina, hormonul care ne ajută să dormim. Aşadar, lasă tehnologia deoparte cu cel puţin 30 de minute înainte să te aşezi în pat.

Nu folosi patul pentru alte activităţi în afară de somn

Dacă lucrezi, faci teme şi orice altceva care nu are legătură cu somnul, creierul tau va asocia acest spaţiu cu acele activităţi stresante, împiedicându-te să te relaxezi în timp ce încerci să adormi.

Bea ceai din coajă de banană

Bogat in magneziu, ceaiul se prepară în următorul fel: se ia o coajă de banană, se pune într-o oală cu apă, conţinutul se fierbe timp de 10 minute. Poţi servi ceaiul cu scorţişoară, înainte cu o oră de culcare.

Încearcă metoda de 4-7-8

Inhalează aer timp de 4 secunde, ţine-l in plămâni alte 7, apoi expiră-l timp de 8 secunde. Repetă de 4-5 ori, scrie digi-life.tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel