REGELE MIHAI, surprins în Gara Waterloo după ABDICARE - Video inedit

Imagini inedite cu Regele Mihai după abdicare au fost făcute publice.

Un video apărut pe blogul casa-regala.blogspot.ro și postat pe Youtube la data de 13 aprilie îl prezintă pe Regele Mihai în gara Waterloo din Londra, în 1948, după abdicarea sa din 30 decembrie 1947.

În video-ul fără sunet, Regele apare alături de mama sa, Regina Elena.

O linişte nefirească

Crăciunul anului 1947 a fost începutul a ceea ce urma să se întâmple cu Regele Mihai. El a vorbit despre acele momente în urmă cu câțiva ani, când a declarat într-un interviu, conform evz.ro:

"M-am dus la Sinaia să sărbătoresc Crăciunul. Un Crăciun trist. Se instaurase o linişte nefirească, nimeni de la Guvern nu mă mai căuta. Liniştea a durat însă până la 30 decembrie 1947, când am fost rugat telefonic să vin de urgenţă la Bucureşti, pentru a regla o chestiune cu Groza...".

În ţară se instaurase, din 1945, Guvernul lui Petru Groza. România era la 30 decembrie 1947 ultima ţară din blocul comunist care avea Rege. Petru Groza îl cheamă pe Rege la Bucureşti sub pretextul unei probleme personale, însă ulterior îi va sugera acestuia să abdice.

Vezi și: 23 August 1944: Cum s-a ajuns la Proclamația de Țară a Regelui Mihai și ce s-a întâmplat după "întoarcerea armelor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel