EXCLUSIV  Referendum familie. Situație REVOLTĂTOARE pentru Adrian Năstase

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Premierul Adrian Năstase a declarat, pentru DC News, ce opțiune ar fi avut la Referendumul pentru redefinirea familiei dacă nu ar fi avut interdicție din partea instanței de a vota. 

Adrian Năstase consideră că interdicția în acest caz este "stupidă" și "neconstituțională", dar că nu poate decât să o respecte.

"Aș fi vrut să merg, dar din păcate am o interdicție absolut stupidă și neconstituțională. Nu am voie să aleg sau să fiu ales. Este o interdicție pe care o am în continuare, dar repet, din punctul de vedere al Constituției și al Convenției Europene a Drepturilor Omului, această interdicție este inadmisibilă. Ea există ca atare și nu am cum să o schimb", ne-a spus Adrian Năstase. 

Cum ar fi votat

Premierul susține că există o întreagă discuție dacă un referendum poate fi echivalat cu un scrutin politic, dar că decizia instanței nu face aceste diferențe.

"Unii pun în discuție dacă un referendum este echivalent cu alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale, dar asta este situația de fapt. Dacă aș fi mers, aș fi votat "Da" în sensul de aprobare a soluției propusă de Parlament de reviziuire a Constituției", a adăugat fostul premier.

Adrian Năstase are interdicția de a vota sau de a fi ales până în 2022 după ce a fost condamnat la închisoare în două dosare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel