Record de viteză pentru o maşină fără şofer - VIDEO

Firma germană Audi a anunţat că modelul ei de maşină autonomă RS7 a stabilit un nou record de viteză, atingând 240km/h pe circuitul de curse de la Hockenheim, în apropiere de Frankfurt.

Maşina fără şofer a avut nevoie de numai 2 minute pentru a face un tur al circuitului. Când un şofer a condus acelaşi model de maşină pe circuit, timpul necesar pentru parcurgerea unui tur a fost cu 5 secunde mai lung, scrie bbc.com.

Maşinile autonome sunt considerate o inovaţie deosebit de promiţătoare pentru transportul viitorului, cu ajutorul lor putând fi evitate multe accidente datorate erorilor umane, deşi experţii avertizează că aceste maşini nu sunt infailibile.

„Ştiu că un trafic lipsit de accidente rămâne deocamdată un vis. Dar am putea măcar să reducem numărul de accidente în viitor", a declarat dr. Horst Glaser.

De altfel, posibilitatea ca maşina să se ghideze singură în trafic nu exclude prezenţa şoferului; acesta se poate afla în maşină, dar, în vreme ce maşina merge „pe pilot automat", el se poate relaxa şi poate fi astfel mai odihnit şi mai alert în cazul în care este nevoie să intervină la un moment dat în conducerea maşinii.

Modelul RS7 foloseşte o combinaţie de camere video, scanere cu laser, dispozitive de localizare GPS, aparatură de transmisie radio şi senzori radar pentru a se auto-ghida de-a lungul traseului, datele fiind procesate de echipamente computerizate complexe.

Modelul este rodul a 15 ani de cercetări desfăşurate de companie în SUA şi Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel