RECORD al Guvernului PNL. Avocatul Toni Neacșu: Nu mă mai satur să demasc ipocrizia partidelor

adrian neacsu
adrian neacsu

Avocatul Toni Neacșu demască ”ipocrizia partidelor, politicienilor și guvernanților noștri”.

”Nu mă mai satur să demasc ipocrizia partidelor, politicienilor și guvernanților noștri. Aveți mai jos evoluția ordonanțelor de urgență începând din 2014. Dacă de obicei erau undeva la 100 de oug-uri pe an, cu "performanța" lăudabilă din 2015 când au fost numai 64 de oug-uri, în 2020 am ajuns la recordul de 227. Între 4.11.2019 (învestirea primului Guvern Orban) și 31.12.2020 au fost emise nu mai puțin de 249 de oug-uri, adică, jucându-ne puțin cu cifrele, 17,7 pe lună sau o OUG la fiecare o zi și jumătate! Recordul -probabil că mondial, dar nu am verificat - a fost atins la 4 februarie 2020 când au fost emise nu mai puțin de 25 de oug-uri într-o zi.

De ce este vorba despre ipocrizie?

Pentru că iată la ce se angaja, în numele apărării democrației, președintele PNL: „Partidul Național Liberal se angajează să țină cont de acest aviz al Comisiei Europene pentru Democrație în Drept cu privire la modificările aduse de guvernarea PSD – ALDE în domeniul Justiției și să implementeze toate aceste recomandări, alături de cele formulate în rapoartele de evaluare MCV ale Comisiei Europene și de către Grupul Statelor Anti-Corupție (GRECO) în cadrul Acordului național pentru asigurarea parcursului european al României”.

Avizul Comisiei de la Veneția, la care se face referire, spunea, printre altele: „Cel mai îngrijorător, Guvernul continuă să promoveze modificări legislative prin ordonanţe de urgenţă. În vreme ce Constituţia prevede în mod clar că acestea ar trebui să fie măsuri excepţionale, legislația promovată prin OUG, a devenit o rutină. Această practică slăbește controlul extern asupra Guvernului, contravine principiului separării puterilor și perturbă securitatea juridică. Comisia de la Veneția invită autoritățile române să limiteze drastic utilizarea OUG-urilor”, raportul din 24.06.2019).

Democrația și statul de drept nu se pot construi și apăra decât prin respectarea unor principii egale pentru toate partidele, prin asumarea intimă și sinceră ca politician a unor reguli de conduită și decizie, iar nu prin negocierea lor ipocrită când este vorba despre interesul tău și al partidului tău”, a scris avocatul Toni Neacșu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel