Război pentru Radio România. Puterea trage pentru Demeter Andras la conducerea SRR

aura vasile
aura vasile

Aura Vasile, viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților, a anunțat, marți, că social-democrații contestă votul pentru președenția SRR

Vasile a acuzat că procesul verbal de constatare a votului este invalid, datorită lipsei semnăturilor majorității membrilor Birourilor Permanente.

Acuzațiile Aurei Vasile au fost suținute și de deputatul PSD, Valeriu Zgonea. Acesta a spus că fără semnăturile social-democraților și național-liberalilor, citirea procesului verbal este neregulamentară.

PDL și UDMR au decis, prin vot majoritar, ca votul pentru șefia SRTv să fie dat după aflarea votului pentru șefia radioului public, fapt ce i-a nemulțumit pe parlamentarii PSD și PNL care s-au retras din plenul reunit

Ovidiu Miculescu, propus de CA al SRR pentru funcția de președinte, a fost invalidat, marți, deși social democrații și național liberalii nu au participat la vot. Postul este în prezent ocupat de Maria Ţoghină, care este în funcţie din 2005. Atunci, a fost propusă de liberali, dar ulterior a trecut în tabăra lui Băsescu, preşedinţia fiind cea care a desemnat-o în acest an. Salariaţii Radioului au votat împotrivă, aliindu-se cu reprezentanţii PSD şi PNL, ceea ce l-a adus pe  Miculescu pe prima poziţie, dar plenul, dominat de PDL-UDMR  a respins candidatura. Şefia Radioului  este "arondată" UDMR, dar Puterea are dificultăţi în a-şi impune candidatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel