Rata nașterilor premature, o problemă mondială din cauze diferite

Prematur_4
Prematur_4

O serie de cercetări efectuate de organizația Salvați Copiii, certifică faptul că, la ora actuală, un copil din zece se naşte prematur, 15 milioane de copii se nasc prematur în fiecare an, iar un milion dintre ei mor la puţin timp după naştere, cauzele fiind diferite pentru fiecare țară, informează bbc.co.uk.

Pentru prima dată, rata naşterilor premature, care au loc înaintea termenului de 40 de săptămâni de la concepere,  a fost estimată pentru fiecare continent şi ţară, cele mai sumbre cifre venind din Africa.

Un număr de 44 de organizaţii au contribuit la întocmirea raportului Born Too Soon, un raport amplu care estimează rata naşterilor premature în 184 ţări, rezultatele confirmând că nouă din cele unsprezece ţări în care peste 15 % din copii se nasc prematur sunt situate în Africa sub-sahariană.

Chiar și în Marea Britanie, circa 8% dintre copiii care se nasc anual sosesc pe lume înainte de termenul normal al sarcinii, ceea ce înseamnă un număr de 60.000 de copii.

Legat de această situație, dr. Lale Say din partea OMS a declarat: ”Este frapant să observi că rata naşterilor premature reprezintă o problemă în toate ţările lumii, dar are cauze diferite. Dacă în ţările sărace este afectată de factori precum infecţiile, malaria, HIV şi subnutriţia, în cele dezvoltate cauzele sunt reprezentate de sarcini la vârste înaintate ale mamelor, de diabet, obezitate şi naşteri multiple."

Potrivit raportului, la copiii sub cinci ani, nașterea prematură este principala cauză de deces la nivel mondial, după pneumonie, multe persoane fiind șocate când au citit rezultatele cercetării.

Referitor la această soluție, experţii din cadrul ONU susţin că unele măsuri simple şi puţin costisitoare precum utilizarea de creme antiseptice pentru prevenirea infecţiilor ombilicale, antibiotice, injecţii cu steroizi administrate mamelor pentru a ajuta la dezvoltarea plămânilor fătului, ar putea salva viețile a milioane de copii născuţi prematur.

Dr. Christopher Howson, care a colaborat la studiu a declarat: "În ţările cu venituri mici, mai mult de 90% din copiii extrem de prematuri mor în primele zile de viaţă, în timp ce mai puţin de 10% mor în ţările cu venit mare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel