Urmărește emisiunea live


Rafila: Recomandăm mai multe reguli după încetarea stării de alertă

Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila
Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat care sunt regulile pe care le recomandă după încetarea stării de alertă. 

"Apropo de călătoriile în străinătate, marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în țară. Vă recomand să consultați condițiile de călătorie. Noi suntem pregătăți și aici păstrăm partea aceasta de legislație care permite emiterea acestui certificat Covid ca pentru orice persoană care călătorește acest lucru să se poată realiza fără nici un fel de problemă", a spus Rafila.

Măsuri recomandate

"Acum o să vă prezint măsurile pe care le recomandăm cu tărie. Principalul nostru scop este legat de protejarea sănătății cetățenilor. Noi ne găsim încă în situația unei transmiteri comunitare și chiar dacă scăderea numărului de cazuri a fost foarte rapidă, sunt totuși niște cifre care ne îndeamnă să fim prudenți și în perioada următoare să continuăm acest trend descendent. Continuăm să recomandăm: purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun și în spațiile închise; evitarea spațiilor aglomerate fie că sunt închise sau deschise, spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic; mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie dezinfectate periodic iar în cazul persoanelor la care apar simptome de îmbolnăvire, testarea și prezentarea la medicul de familie sunt importante pentru a putea fi evaluați și a primi tratament specific", a mai declarat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel