PSD și PNL, negocieri pentru stabilirea candidatului la Primăria Capitalei și numelor de pe lista de la europarlamentare

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit marți, la ora 16:00, pentru a se pune de acord asupra unui candidat comun la Primăria Capitalei, numelor de pe lista de la europarlamentare și a calendarului alegerilor prezidențiale.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că, până în acest moment, nu a fost finalizată analiza privind un candidat comun al coaliţiei pentru Primăria Capitalei.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a afirmat marți că nu a fost finalizată încă analiza pentru un candidat comun al coaliției pentru funcția de primar al Capitalei. Într-o declarație susținută la Palatul Parlamentului, Ciucă a subliniat importanța găsirii unei soluții care să ofere certitudinea că partenerii de coaliție intră în campanie cu un candidat capabil să câștige alegerile.

"Până în acest moment, nu avem încă o analiză finalizată, fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluţie astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat care să câştige alegerile", a declarat Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Deși analiza nu a fost încă finalizată, Ciucă a menționat că s-a consultat cu omul de afaceri Dan Ostahie, subliniind necesitatea implicării în politică a celor care au avut performanțe în diverse domenii de activitate.

În ciuda speculațiilor din presă, liderul PNL a precizat că nu i s-a propus lui Ostahie candidatura pentru Primăria Capitalei și că deciziile finale vor fi luate în cadrul partidului, prin vot, după ample discuții.

Pe de altă parte, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a exprimat încrederea că va exista un candidat comun pentru Primăria Capitalei din partea coaliției PNL-PSD. Totuși, Ciolacu a evitat să ofere detalii despre posibili candidați sau despre natura acestui acord, subliniind necesitatea consultării și deciziei colegiale.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este de acord cu un candidat comun PSD - PNL la alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti, Ciolacu a răspuns: "Eu cred că o să avem un candidat comun".

Într-un context mai larg, eurodeputatul român Daniel Buda a susținut decizia coaliției referitoare la lista comună de candidați PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. Buda a recunoscut că aceasta este o formă de compromis, dar a subliniat importanța menținerii unei direcții coerente și a evitării compromisurilor compromițătoare.

'În viaţă eşti nevoit să faci compromisuri, ideea este să nu fie compromisuri compromiţătoare. A fost compromisul la care s-a ajuns', a spus marţi Daniel Buda (PNL), potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, poziția liderului grupului PPE (Partidul Popular European), Manfred Weber, a fost una de rezervă. Acesta a refuzat să comenteze deciziile la nivel național, subliniind că fiecare țară trebuie să își gestioneze propriile alegeri în conformitate cu specificul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel