EXCLUSIV  Problema șoferilor teribiliști din România. Titi Aur: Ar trebui acuzați de omor, nu de ucidere din culpă /video

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Titi Aur a vorbit despre schimbarea încadrării faptelor în cazul șoferilor teribiliști.

„Începem cu un caz tragic, dar și de comedie, față de care mă încearcă multe sentimente. E vorba de un bărbat din Cluj care a fost prins de 11 ori fără permis și lăsat liber de fiecare dată, care într-un final a produs un accident grav, a ucis o persoană și a rănit alte trei persoane.

Acum este cercetat pentru conducere fără permis, părăsirea locului accidentului și ucidere din culpă. În primul rând, ucidere din culpă la cineva care se urcă de atât de multe ori la volan fără permis, pe mine să mă iertați, dar mi se pare omor cu intenție aici”, a precizat prezentatorul emisiunii „DC Conducem”, Florin Răvdan.

Problema șoferilor teribiliști: Încadrarea ar trebui să fie omor, cu pedepse de la 15 la 20 de ani

„Eu vă iert dacă vreți, dar sunt perfect de acord pentru că atunci când te urci la volan băut sau sub influența drogurilor, când mergi cu viteză exagerat de mare, depășind limita de viteză cu peste 100 de km/ h, normal n-ar trebui să se vorbească despre ucidere din culpă, ci despre omor, pentru că îți asumi niște riscuri foarte foarte mari. Eu cred că în astfel de cazuri, precum cel cu bărbatul prins de 11 ori fără permis de conducere, nu vorbim doar despre problema omului, dar și a sistemului, pentru că sistemul nu este în stare să oprească o persoană periculoasă de la a comite o faptă. Era previzibil un accident dacă își asuma, în mod repetat, riscul de a se urca la volan, el neavând permis de conducere. E precum ceea ce spuneam despre volanul pe dreapta. Acolo nu vorbim doar despre lucruri tehnice, că n-ai vizibilitate, ci ți se arată inclusiv un mod de a gândi, pe modelul - „vreau să fentez cumva sistemul”. De obicei când vezi pe cineva că are volanul pe dreapta te poți aștepta să mai existe și alte lucruri neconforme.

Așa e și când ai persoane care conduc repede sau fără permis de conducere. Ar trebui să existe, în lege, metode prin care să-l oprești, pentru că este ca și cum ar lua cineva mitraliera și ar trage la întâmplare. Deci în cazul celor care conduc sub influență și acelora care depășesc limita de viteză cu peste 100 km/h încadrarea ar trebui să fie omor, cu pedepse de la 15 la 20 de ani”, a conchis Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel