"Prințesa de gheață” din Rusia, îngropată la loc, după ce s-au produs mai multe dezastre naturale inxplicabile

Mumia, supranumită Prințesa de Gheață sau Prințesa Tatuată, a fost descoperită în 1993 de cercetătoarea Natalie Polosmak. 

Fusese conservată aproape perfect, datorită gheții din Munții Altai, alături de ea mai aflându-se îngropați și doi bărbați. De asemenea, în jurul ei se mai aflau și șase cai despre care tradițiile spun că reprezentau escortele ei personale către lumea de dincolo. Era îmbrăcată frumos, cu o rochie din mătase chinezească, plină de tatuaje, iar lângă ea se aflau tot felul de bijuterii, platouri cu mâncare și obiecte pe care le folosise în timpul vieții.

Mătasea chinezească mai fusese găsită doar la oamenii Pazyrk și, din moment ce era mai scumpă decât aurul, se poate concluziona asupra averii și statutului pe care l-a avut, scrie Daily Mail.

Se pare că tânăra a murit acum aproximativ 2.500 de ani, având o vârstă cuprinsă între 25-28 de ani. Cauza morții ar fi cancerul, dar cercetătorii nu exclud și altă variantă, aceea că traumele căderii în timpul călăritului i-ar fi cauzat decesul. Bătrânii din zonă, când au aflat despre descoperire, au spus că mumia trebuie neapărat pusă la loc, deoarece este blestemată.

Bătrânii consideră că inundațiile din Altai, cele mai distrugătoare din ultimii 50 de ani, la fel ca și o serie de cutremure produse în zonă, sunt cauzate de prințesa moartă.

Citește și: Mumie descoperită în Munţii Altai, detalii surprinzătoare: A murit virgină și fuma cannabis, bolnavă fiind de cancer 

În ultimii 20 de ani, mumia a fost ținută la un institut științific din Novosibirsk. Apoi, a fost mutată într-o cameră special construită la Muzeul Național Republican din Gorno-Altaisk, însă bătrânii nu au fost de acord să fie expusă publicului.

În cele din urmă, după mai bine de 20 de ani, mumia va fi depusă în locul original unde a fost îngropată, iar deasupra va fi construit un mausoleu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel