Presa internațională, despre semifinala Simona Halep - Serena Williams de la Miami 2015

Meciul ”epic” dintre Simona Halep și Serena Williams nu a rămas fără ecou în presa internațională. Jurnaliștii din întreaga lume scriu că semifinala câștigată la Miami a reprezentat un test dur pentru liderul mondial şi că mulţi gândesc acum că sportiva română poate deveni marea rivală a liderului WTA.

Vezi și: Simona Halep a fost eliminată dramatic de la Miami de Serena Williams

"După o luptă aprigă, Williams se impune în faţa lui Halep la Miami", a scris tennisnow.com, care a adăugat: "Serena Williams a supravieţuit unei riposte dure a Simonei Halep şi a acces în finală. Williams s-a forţat din toate puterile pentru a o face KO pe Simona Halep în primul set al semifinalei lor de la Miami, dar Halep a determinat-o pe Williams să joace trei seturi şi a fost aproape să-i administreze o înfrângere. În cele din urmă Williams a trecut de Halep, scor 6-2, 4-6, 7-5, obţinând a 20-a victorie consecutivă. Felul în care joacă i-a făcut pe mulţi să considere că românca poate fi marea rivală a lui Williams în anii următori. Rămâne de văzut dacă va fi aşa, dar chiar şi posibilitatea ca o jucătoare să ameninţe supremaţia lui Williams este o veste pentru WTA, circuit în care Williams a doborât multe «pretendente la tron» în ultimii ani".

"Duelul ar fi trebuit să aibă loc luna trecută în California, la Indian Wells. Dar în sfârşit seria de victorii a Serenei Williams a coincis cu cea a Simonei Halep, şi a meritat aşteptarea. Am asistat la lovitură după lovitură. A fost dictarea lui Williams împotriva îndemânării lui Halep în a dactilografia. Şi Williams a reuşit să găsească soluţii pentru a se impune", menţionează şi New York Times.

Miami Herald notează că Serena Williams şi-a dorit să o învingă pe Simona Halep mai ales pentru că românca era ultima sportivă care s-a impus în faţa ei, anul trecut, la Turneul Campioanelor: "Comunitatea română din Florida a făcut tot ce a putut pentru a o împinge pe Simona Halep în finala de la Miami Open, scandând «Si-Mo-Na!» în tribune în timpul semifinalei de joi seară. A ajutat-o să ajungă în al treilea set. Dar când conta cel mai mult, în ultimele ghemuri, decisive, Serena Williams a fost prea puternică şi a învins cu 6-2, 4-6, 7-5. Williams era motivată în mod special să o învingă pe Halep, deoarece românca era ultima persoană care a învins-o (6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor, în noiembrie 2014), înainte ca sportiva americană să reuşească o serie de 19 victorii".

Citește și: Surpriză! Cine o laudă pe Simona Halep după eliminarea de la Miami

"Serena Williams pune capăt parcursului Simonei Halep către finala Miami Open", a scris tennisworldusa.org, adăugând că americanca a ajuns în finală după "un test dur" din partea româncei.

"Serena Williams în forţă", a titrat L'Equipe. "După un prim set uşor, Serena Williams a trebuit să se forţeze pentru a o învinge pe Simona Halep, într-o atmosferă electrizantă. Williams va avea acum posibilitatea de a câştiga pentru a opta oară trofeul la Miami, sâmbătă, în finala cu sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, care, spre deosebire de Halep, nu a învins-o niciodată", mai notează cotidianul sportiv francez.

"Americanca şi Simona Halep au oferit publicului din Miami un spectacol superb în semifinale. Şi în ciuda rezistenţei sale frumoase, românca a fost învinsă de numărul unu mondial", scrie Le Figaro.

Agenţia spaniolă EFE, citată de As, notează că Simona Halep "i-a complicat viaţa" Serenei Williams în semifinale.

Vezi și: Ce a spus Halep despre Williams după eliminarea de la Miami

"Serena Williams a câştigat un meci epic, Simona Halep învinsă la fotofinish", a notat tennisworlditalia.com. "Spectacol mare în a doua semifinală a turneului, un meci foarte frumos", a adaugat sursa citată.

Simona Halep (locul 3 WTA) a ratat calificarea în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, după ce a fost învinsă vineri dimineață de liderul mondial Serena Williams, scor 6-2, 4-6, 7-5, în semifinalele competiţiei.

Sursa: prosport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel