Premierul Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul Spaniei. Subiectele abordate

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit marţi pe ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernandez Bachiller, discuţiile concentrându-se asupra modalităţilor concrete de relansare a dialogului politic bilateral, dinamizare a cooperării sectoriale, în perspectiva organizării şedinţei comune de Guvern, precizează Executivul într-un comunicat. 

Conform sursei citate, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală "excelentă", confirmată de Parteneriatul strategic. O atenţie deosebită a fost acordată diversificării relaţiilor economice, valoarea schimburilor comerciale româno - spaniole ajungând în 2017 la un nivel record de aproape 4 miliarde de euro, după cum arată Guvernul. 

Prim-ministrul Dăncilă a reafirmat interesul pentru atragerea investiţiilor spaniole în România, în domenii ca infrastructura rutieră şi energetică, industria auto, de turism, hotelieră şi agroalimentară, în domeniul bancar, IT&C. S-a evocat, de asemenea, cooperarea româno-spaniolă în domeniile reformei administrative, afacerilor interne, muncii şi protecţiei sociale, promovării egalităţii de gen, precum şi protecţiei familiei şi copilului, informează comunicatul Guvernului. 

Viorica Dăncilă şi-a exprimat aprecierea faţă de sprijinul deosebit acordat de Spania în domeniul educaţiei, în cei zece ani de predare a limbii române în şcolile spaniole. În acest context, a fost evidenţiat nivelul excelent al liceelor cu predare în limba spaniolă din România, fiind menţionată deschiderea, în viitorul apropiat, de noi astfel de şcoli la Constanţa şi Vaslui. 

[citeste si]

Comunitatea românească din Spania

Referindu-se la comunitatea românească din Spania, a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, prim-ministrul Dăncilă a mulţumit pentru sprijinul pe care autorităţile spaniole îl acordă în procesul de integrare. Premierul şi diplomatul spaniol au analizat proiecte care să contribuie la extinderea cooperării bilaterale în domeniile muncii şi afacerilor interne. 

Potrivit sursei citate, a fost evocată şi cooperarea în plan european, România şi Spania având viziuni apropiate în mai multe dosare importante, precum şi deschiderea de a consolida colaborarea în acest domeniu în perspectiva exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019. 

În finalul întrevederii, premierul Dăncilă a apreciat buna cunoaştere a limbii române de către ambasadorul spaniol, "o ilustrare a patrimoniului cultural comun al celor două ţări", se menţionează în comunicatul Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel