Comitet interministerial pentru proiecte cu China. Decizia premierului Viorica Dăncilă

Bogdan Bolojan / 12 Martie 2018 / 23:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comitetul interministerial pentru proiectele de cooperare economică cu Republica Populară Chineză a fost înfiinţat printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, care a fost publicată luni în Monitorul Oficial. 

Potrivit deciziei şefei Executivului, acest comitet a fost înfiinţat având în vedere prevederile unui memorandum aprobat de Guvern în şedinţa din 22 februarie. 

Comitetul este condus de vicepremierul Viorel Ştefan, în calitate de preşedinte. 

În comitet vor fi reprezentate ministerele Afacerilor Externe, Finanţelor, Agriculturii, Economiei, Energiei, Transporturilor, pentru Mediul de Afaceri, Comunicaţiilor, Turismului, Cercetării, Culturii, Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Eximbank. Aceste ministere şi instituţii vor fi reprezentate la şedinţele comitetului de către conducătorii acestora, în calitate de membri titulari. 

Consilier de stat la cârma comitetului 

Totodată, prin decizie a prim-ministrului va fi desemnat un consilier de stat din aparatul de lucru al premierului în calitate de membru titular în acest comitet. 

"Comitetul are ca obiectiv îmbunătăţirea coordonării interdepartamentale în scopul promovării coerente şi eficiente a intereselor României în cooperarea cu Republica Populară Chineză", se mai arată în decizia premierului Viorica Dăncilă, relatează Agerpres.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24