Predică la mănăstire: Bisericile noastre creștine, pline de Partidul Babelor Conservatoare

Mai multe videoclipuri cu predicile unui preot ortodox român fac furori în mediul online. "Toate Bisericile noastre creștine sunt pline de Partidul Babelor Conservatoare", "Prima dată am pus botul, a doua oară n-a mai ținut vrăjeala" sau "Dacă acum după 25 de ani de libertate s-ar întoarce sistemul comunist cu turnători și ciripitori...toată societatea ar fi arestată" sunt doar câteva pasaje din mesajele transmise de preot credincioșilor. 

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași își postează predicile pe contul său de socializare, discursurile sale fiind foarte apreciate de cei care le ascultă, pentru simplitatea cuvintelor pe care le folosește pentru a ajunge la inima credincioșilor, scrie hotnews.ro.

Într-una din predicile postate pe pagina de Facebook a părintelui Calistrat, acesta susține că "Toate Bisericile noastre creștine sunt pline de Partidul Babelor Conservatoare, pline de drăcușori care au în ele regulile lor.

- Nu băga anafora în gura întâi! Nu lua aghiazma întâi! Nu pune mâna acolo! N-atinge acolo! De ce ai cumpărat lumânarea aia? De ce ai pășit așa? De ce ai călcat pe presul ala?
- Astea nu țin de ortodoxie!" Este evanghelia a V-a a babelor. Când ai intrat în biserică tu creștin ortodox trebuie să faci trei lucruri: o cruce mare în ușă, una în mijlocul bisericii și una în locul unde te-ai așezat. Atât", povestește părintele.

Ulterior, în cadrul aceluiași discurs, părintele Calistrat a vorbit și despre trucurile la care apelează femeile în vârstă care se grăbesc, deși sunt în biserică, uitând că la Dumnezeu nu te poți grăbi. "Am eu câteva babe din astea care se grăbesc la rând: «Părinte! Părinte!...» Prima dată am pus botul, a doua oară n-a mai ținut vrăjeala. La Dumnezeu nu te poți grăbi".

 

Într-o altă înregistrare, din 22 februarie, părintele afirmă că "dacă acum după 25 de ani de libertate s-ar întoarce sistemul comunist cu turnători și ciripitori...toată societatea ar fi arestată!".

"La câtă răutate s-a strâns în oameni în așa zisa 25 de ani de libertate democratică, oamenii ar fi în stare să se bage unii pe alții în pușcărie până la unul. Știți de ce? Oamenii nu înțeleg că cel ce-i învrăjbește este diavolul".

Părintele Calistrat nu-i iartă însă pe cei care acumulează averi imense. Într-o înregistrare de ieri, preotul susține că "Omul cumpătat știe cât îi trebuie!

Când are 6 camere pentru că are o familie numeroasă ăla e om. Dar dacă are 100 de camere și doi membri în familie înseamnă că e bolnav mental. Prisosul dovedește lipsă de competență în discernere!
Unii și-au facut 7 case, șapte mașini, zece conturi. La ce le-o fi folosind?
Să aibă ce păzi de hoți".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel