Prăjitura "înghețată falsă". Rețeta adorată de orice iubitor de dulce. O vei devora pe loc!

Ema Apostu / 14 noi 2019 / 13:36 Salveaza PDF Comentarii

Prăjitura "înghețată falsă" este un desert, pe bună dreptate, fabulos. Cei dragi o vor adora și devora. Iată cum se face. 

Ingrediente pentru blat

4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri apă, 6 linguri făină, 4 linguri cacao, 1 praf de copt, esenta de rom .

Ingrediente pentru sirop

100 ml apă, 50g zahăr, o fiolă de esentă de rom

Vezi și: Clătite de post. Rețeta rapidă și delicioasă pe care o vei repeta

Ingrediente pentru cremă

4 gălbenusuri, 200 ml lapte, 250 gr unt, 2 linguri zahăr, 160 gr zahăr pudră vanilat, 2 linguri de făină

Ingrediente pentru decor

250 ml friscă, 50 gr ciocolată

Vezi și: Supă falsă de pui. Rețetă de post delicioasă

Mod de preparare


Prepararea blatului

Se mixează până se spumează albușurile. Se adaugă treptat zahărul vanilat și se continuă mixarea până se obține o bezea tare si lucioasă. Se adaugă rând pe rând în compoziție gălbenușurile și apa. Se mai mixează 2-3 minute până se omogenizează compoziția. Se adaugă făina în ploaie, praful de copt și cacaoa, apoi se amestecă bine ingredientele cu o spatulă din lemn.

Compozitia obtinută se toarna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu dimensiunea 25*35) . Se dă prajitura la copt în cuptorul încis la 180 de grade, circa 25-30 de minute până se rumeneste. După ce se coace, se lasă la răcit în tavă.

Prepararea siropului

Apa se fierbe cu zahărul. Dupa ce s-a răcit, se adaugă o fiolă de esență de rom.

Vezi și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post

Prepararea cremei

Se amestecă gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr, cu făina în ploaie, se adaugă laptele și se pune compoziția la fiert pe baie de aburi, amestecând continuu până se îngroașă. Apoi, se lasă la răcit. Separat, se freacă untul cu zahărul pudră vanilat și peste unt se adaugă crema de gălbenusuri usor răcită.

Asamblarea prăjiturii

Se însiropează blatul în tavă, apoi se întinde uniform crema peste blat. Se mixeaza frișca până se întărește. Peste stratul de cremă se întinde uniform frișca și se rade deasupra ciocolată. Se ține o oră la frigider.

Vezi și: Cum se taie corect salata verde. Folosește cuțitul așa! - VIDEO

Cum se taie pieptul de pui pentru șnițele sau grătar - VIDEO

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29